Bostadsfastighet

Stavstigen 30

Totalrenoverad bostadsfastighet centrala Hisingen

Möjlighet att förvärva en tomställd hyresfastighet med 4st lägenheter samt 1st lokal. Byggnaden är högt belägen med en fantastisk utsikt över Göteborg. 

Byggnaden är varsamt renoverad både invändigt och utvändigt med fokus på att bevara det kulturhistoriska värdet. Genomgående exklusiva material och mycket hög standard. Renoveringen är nyligen avslutad och byggnaden har aldrig vart uthyrd.

Byggnaden inrymmer 4st bostadslägenheter samt 1st lokal i nedersta planet.
Total area uppgår till 581 kvm och fördelas på 447 kvm BOA, 32 kvm BIA samt 102kvm LOA.

Fastigheten säljs tomställd på uppdrag av Göteborgs Kommun via fastighetsöverlåtelse.

Ståtliga Villa Ramsäter uppfördes ursprungligen av Albert Julius som bostadshus för sin familj och stod färdig år 1912. Albert Julius arbetade närmre 30 år som teknisk chef på närliggande Göteborgs Porslinsfabrik och köpte tomten år 1910. Det var den vid tiden mycket namnkunniga arkitekten A C Peterson som fick i uppdrag att rita bygganden och den påkostade Villa Ramsäter inreddes med två identiska bostadslägenheter om sex rum och kök samt en källarvåning inrymmande diverse ekonomiutrymmen samt ett kök.

Topografin hanterades med höga terrasser med murar och trappor av kallmurad granit samt smidesstaket. Byggnaden drabbades år 2017 av en brand. Efter branden övertog Fastighetskontoret i Göteborg fastigheten och den har sedan dess iordningställts genom en genomgripande ombyggnad.

Renoveringen är varsamt genomförd både invändigt och utvändigt med fokus på att bevara det kulturhistoriska värdet.
Genomgående exklusiva material och mycket hög standard. Idag inrymmer byggnaden 4st bostadslägenheter samt 1st lokal i nedersta planet.

Kort fakta

Adress:
Stavstigen 30, Göteborg
Typ av fastighet:
Bostadsfastighet
Tomtarea:
1 172,2 Kvm
Pris:
16 000 000 kr
Mikael
Mikael Nyberg
Transaktionsrådgivare/ Fastighetsmäklare
Jonas
Jonas Berglund
Transaktionsrådgivare/ Fastighetsmäklare

Senaste nytt
Boka rådgivning

Rådgivning som tar fastighetsaffärer från bra till bättre

MIKE Kommersiella Fastigheter erbjuder sina kunder kostnadsfri rådgivning inom fastighetstransaktioner och lokalförmedling.

Boka rådgivning

Senaste nytt

Gå med i vårt kundregister

MIKE Kundregister