Restaurang

Säve Stationsväg 9

Möjligheten att infria din dröm att driva restaurang i nyrenoverade Säve Stationshus Anno 1907!

Nu finns chansen för dig att skapa matlagning från grunden med rätt känsla för kvalitet och smak i det nyrenoverade gamla stationshuset i centrala Säve med ett fullt utrustat restaurangkök. Vilken dröm att hyra Säve Stationshus och driva din egen restaurang med din genuina kärlek för matlagning med hög kvalité samt med en långsiktighet, professionalitet och framtidstro.

Säve Stationshus är en fantastisk byggnad uppförd 1907 av Statens Järnvägar i samband med att Bohusbanan anlades. Huset omges med en stor trädgård med arrangerade grusgångar, växter och uteplatser. Fantastiska ytterligare möjligheter finns att bygga utekök, uterum, altan med mera.

Det är inte bara ett fullt utrustat storkök som finns, utan även en installerad pizzaugn (500 grader), inredning och sittplatser för gäster är klart, likaså tillgänglighet och HWC. Totalt finns det ca 60-70 sittplatser i restaurangen och det finns idag en uppskattad upptagning av minst 150 matgäster för lunch i Säves närområde. Om upptagningsområdet utökas till 10 minuters bilresa finns hela Volvo och flera av industrierna på Hisingen och även Kungälv med i upptagningsområdet. Hela huset (med undantag för ett fåtal utrymmen tillhörande fastighetsägaren) upplåtes; källare, restaurang (entréplan), övervåning (stinsvåning) och vind.

Utöver det stora upptagningsområdet för lunchgäster finns kunder att hämta bland de pendlare som dagligen passerar Säve måndag till fredag. Runt 2000 bilar per dag passerar söderut på morgonen och norrut på eftermiddagen. Så, utöver lunchmöjligheter finns ett stort kundunderlag för att lyckas med take away för både förbipasserande och boende i närområdet. Pricken över i skulle kanske vara en liten lanthandel som attraherar kunder till huset? För att skapa än mer härliga tillfällen till umgänge så kan stationshuset vara perfekt för julbord, quizkvällar, ölprovning, biergarten i den fantastiska trädgården och pizzakvällar. Bara fantasin sätter gränser.

På andra våningen i huset finns det fantastiska möjligheter att anordna konferenser för företag. Huset och fastigheten utgör en vacker miljö och med rätt service kommer det vara attraktivt för industrierna på Hisingen att konferera i den vackra stinsvåningen. Stinsvåningen räcker även till för att nyttjas som kontor och personalutrymme.

Välkommen att höra av dig om du vill kombinera matlagning och restaurang med deli, take away och konferens – låt din dröm starta nu.

Kort fakta

Adress:
Säve Stationsväg 9, Säve
Typ:
Restaurang
Totalarea:
290 Kvm
Våning:
Två våningar med källare ~145 m2 entréplan och 145 m2 stinsvåning, arean är en uppskattning
Byggår:
1907

Senaste nytt
Boka rådgivning

Rådgivning som tar fastighetsaffärer från bra till bättre

MIKE Kommersiella Fastigheter erbjuder sina kunder kostnadsfri rådgivning inom fastighetstransaktioner och lokalförmedling.

Boka rådgivning

Senaste nytt

Gå med i vårt kundregister

MIKE Kundregister